Sık Sorulan Sorular

Bir sorum var ?

Sık Sorulan Sorular

1. Hazır Paketlerde ücretsiz kurulum yapıyor musunuz ?

Evet ücretsiz kurulum gerçekleştiriyoruz.

2. Yazılımları farklı alan adlarında kullanabilirmiyim ?

Scriptlerimiz domaine lisanslı verilmektedir, her bir domain için yeniden ürünü satın almanız gerekmektedir. Sipariş verilen script, siparişte belirtilen domaine lisanslanır. Script kurulumu tamamlandıktan sonra, domain değişikliği yapılmamaktadır.

3. Kendi hostumda barındırabilir miyim ?

Evet barındırabilirsiniz. Ancak, sunucunuzda "Güncel IonCube" bileşeninin kurulu olması gereklidir. Biz güncelleme, kontrol desteği ve hız için kendi hostinglerimizi öneriyoruz.

4. Ürünlerin iade hakkı var mıdır ?

Malesef. Yazılımlarımız domaine lisanslı   olduğundan iade söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle demo sunumlarımızı detaylı olarak inceleyiniz.

5. E-Fatura Nedir?

6. e-Faturaya Geçiş Maliyeti Nedir?

Öncelikle GİB'den alacağınız mali mühür için ödeyeceğiniz bir ücret bulunmaktadır. Bu mühür 3 yılda bir alınır. Sonrasında her firmanın ihtiyacına göre maliyetler değişmektedir. İhtiyaçlarınıza en uygun ürünümüzü bulmak için bizimle iletişime geçiniz.

7. e-Fatura Hizmetini Kimler Kullanmalıdır?

İki tip kullanım vardır, birincisi kanun kapsamında kullanım zorunluluğu olan kişiler ve kurumlardır, ikincisi gönüllü olarak e-Fatura hizmetine geçiş yapmak isteyen gönüllülerdir. Ancak günümüzün dijital dönüşümüne ayak uydurmak için zorunda olmayan firmalar da e-Faturaya geçiş yapmalıdır.

8. e-Fatura Zorunluluğu Nedir?

GİB tarafından tebliğde yer alan kişilere ve kurumlara geçiş zorunluluğu getirilen, kanunen kâğıt fatura ile aynı niteliği taşıyan e-Fatura geçiş hizmetidir. e-Fatura’da, kağıt faturada yer alması gereken tüm bilgiler bulunur, alıcı ile satıcı arasındaki karşılıklı fatura iletimi elektronik ortamda gerçekleşmektedir.

9. e-Fatura Geçiş Şartları Nelerdir?

Brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olanlar, ithalat- imalat nedeniyle EPDK’dan lisanslı firmalar, ÖTV III listesindeki malları imal, inşa, ithal eden firmalar, aracı internet siteleri, internet reklamcılığı hizmet aracıları, komisyoncu ve halciler e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır. Gönüllü geçiş yapmak isteyen firmalar ciro alt sınırı olmaksızın geçiş işlemlerini tamamlayabilir.

10. Bütün Müşterilere e-Fatura Gönderilir mi?

e-Fatura kullanıcısı olan kişiler ve kurumlar, e-Fatura kullanıcısı olan tüm müşterilerine e-Fatura gönderir, e-Fatura kullanıcı olmayan müşterilerine ise e-Arşiv Fatura gönderirler.

11. e-Arşiv Nedir?

e-Arşiv, kestiğiniz tüm faturaları e-Fatura mükellefi olmayan işletmelere ve son kullanıcılara, dijital ortamda kolay, hızlı, güvenilir ve kağıt masrafı yapmadan gönderme sistemidir. Kestiğiniz faturaların elektronik ortamda depolanmasını, ibraz edilmesini ve raporlanmasını  e-Arşiv uygulaması ile sağlayabilirsiniz.

12. e-Defter Nedir?

e-Defter uygulaması 13/12/2011 tarih ve 28141 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Elektronik defter genel tebliği sıra no:1 ile yürürlüğe girmiştir;

http://www.edefter.gov.tr/ adresinde duyurulan format ve standartlara uygun elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, değişmezliğinin, bütünlüğünün ve kaynağının doğruluğunun garanti altına alınması ve ilgililer nezdinde ispat aracı olarak kullanılabilmesine imkan tanımayı hedefleyen hukuki ve teknik düzenlemeler bütünüdür.

Zorunluluk kapsamına giren defterler;

Yevmiye defteri

Büyük Defter (Defter-i Kebir)

13. E-İrsaliye Nedir?

VUK 213 Sayılı kanun gereği irsaliyede yer alabilecek bilgileri içeren, kağıt irsaliye ile aynı nitelikte olan ve kağıt irsaliye yerine geçen standartları GİB tarafından belirlenmiş, satıcı ile alıcının kapalı bir sistemde elektronik olarak gönderdiği bir belgedir.

Uygulamaya geçiş 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olup kapsama girenler

  1. e- Fatura uygulamasından yararlanma iznine sahip olan,
  2. Tebliğde açıklanan usul ve esaslara uygun olarak, e- İrsaliye düzenleyebilme ve iletebilme konusunda gerekli hazırlıklarını tamamlamış olan mükelleflerdir.

1.1.2018 tarihinden itibaren ise Şahıs ve Sermaye firmaları gönüllü olarak e-irsaliye sistemine geçiş yapabilirler.

14. e-Müstahsil Makbuzu nedir?

Defter tutan çiftçilerin veya toptancıların, defter tutmayan çiftçilerden satın aldıkları ürünler karşılığında düzenledikleri ticari vesikaya müstahsil makbuzu denir .

Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden tarımsal ve hayvansal ürünler alan birinci sınıf tüccarların ticari faaliyetlerinin elektronik olarak yürütülmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen usul ve esaslarla, müstahsil makbuzu ile aynı nitelikleri taşıyan elektronik belgelerin düzenlenmesi, saklanması ve iletilmesi ve Gelir idaresi Başkanlığı’na raporlanmasına ait işlemleri kapsayan uygulama ise e-Müstahsil Makbuzu uygulamasıdır.

15. e-Serbest Meslek Makbuzu nedir?

Serbest meslek erbapları tarafından mesleki faaliyetlerine ilişkin olarak  213 sayılı Vergi Usul Kanununun 236. maddesine göre düzenlenen ve kağıt serbest meslek makbuzu ile aynı yasal niteliklere sahip olan elektronik ortamda düzenlenen, hizmet alanın talebi doğrultusunda elektronik veya kağıt ortamda iletilen, dijital olarak muhafaza ve ibraz edilebilen ve GİB’e elektronik ortamda raporlanan elektronik belge ve raporudur.

e-Serbest Meslek Makbuzu Uygulamasına geçen meslek erbapları

  • Kendi bilgi işlem sistemlerinin Başkanlık sistemlerine entegrasyonu yoluyla,
  • GİB Portalı aracılığıyla,
  • Özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla

3 yöntemden herhangi birini seçerek yararlanabileceklerdir.

16. e-Mutabakat Nedir? BA/BS

Mükelleflerin (Form BA) ve (Form BS) verilerini vergi dairesine göndermeden önce karşı tarafla mutabakat yapmalarıdır.

17. e-Bilet Nedir?

Elektronik bilet, alıcısına elektronik araçlar vasıtasıyla gönderilmek üzere elektronik belge biçiminde oluşturulmuş elektronik bileti ifade etmektedir.

415 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 26.06.2012 tarih ve 28335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte kara ve deniz yolu ile şehirler arası ve uluslararası yolcu taşımacılığında elektronik bilet kullanımı başlamıştır. Ayrıca kara yolu yolcu taşımacılığı yapanlar elektronik yolcu listesi de düzenleyebileceklerdir.

Sık Sorulan Sorularımızda sorduğunuz soruların cevabını bulamazsanız, her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. info@varolyazilim.com