Bootstrap nedir, ne için kullanılır?

20-06-2022 15:39    163

Bootstrap, kullanılabilir kod parçalarından meydana gelen açık kaynaklı ve ücretsiz bir web uygulaması geliştirme aracıdır. Sahip olduğu CSS ve JavaScript taslakları, web sitelerinin ve mobil uygulamaların kullanıcılara görünen bileşenleri için rahatlıkla kullanılır. HTML, CSS, Less, Sass ve JavaScript ile oluşturulan Bootstrap, etkileşimi çok ve duyarlı web uygulamaları yenilemek için kullanılabilecek öğrenmesi basit bir web uygulaması geliştirme aracıdır.

Bootstrap nedir?

Bootstrap’i incelemeden önce, web uygulamalarının ne olduğuna yakından inceleyelim. Bu uygulamalar, bir uygulama kullanıcıların etkileşimde bulunduğu bir arayüzüdür. Yapıyı HTML kodları ile meydana gelir, basamaklı stil şablonları görsel formatı içerir ve JavaScript kodları slaytlar, açılan menüler gibi dinamik elementleri sağlanır.

Bootstrap, Twitter mühendisleri Mark Otto ve Jacob Thornton sağlanmıştır. Ana nedeni web uygulamalarının hızlı, kullanışlı ve daha duyarlı hale gelmesini sağlamaktır. Bootstrap günümüzde duyarlı ve mobil öncelikli web siteleri geliştirmek için en popüler CSS iskeleti olma unvanını kazanmıştır. Kullanışlı ve mobil odaklı web siteleri oluşturmak için müthiş bir kullanım aracı, W3.CSS adında daha yenilikçi, daha hızlı ve kullanımı daha kolay bir alternatifi de vardır.

Bootstrap’in avantajları

Daha hızlı geliştirme: Bootstrap’in en büyük avantajlarından web geliştirme projelerini hızlandırması ve bunu yaparken kaliteden ödün verilmemesidir. Bootstrap olmadan web sitesi çok zaman alırken, bu araç takımı gereken zamanı kısaltır.

Kolay kullanılabilir: HTML ve CSS bilgisine sahip olan kullanıcılar Bootstrap kullanarak web siteleri, uygulamalar ve temalar sağlayabilir.

Duyarlı tasarım: Yukarıda belirttiğimiz avantajlar tasarımları kolaylaştırması Bootstrap’in alametifarikalarından bir tanesi. Bootstrap ile geliştirilen web siteleri tüm ekran boyutlarına göre adapte olur.

Tasarım devamlılığı: Bootstrap ile tasarlanan bir web sitesi Firefox, Chrome, Edge, Opera ve Safari gibi tüm popüler web tarayıcılarında aynı görüntüye sahiptir.

Açık kaynaklı: Bootstrap’ın en gelişmiş özelliği açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz olmasıdır. Birçok kullanıcı bu platform üzerinde geliştirdiği kaynakları ücretli ve ücretsiz olarak diğer kullanıcılara sunar. Bu kaynaklar web siteleri ve uygulamaları yenilikçilik kazandırmak için kullanılır.

Özelleştirme: Bootstrap, kullanmış olduğunuz  web sitenizde ve uygulamanızda olduğu gibi kullanabileceğiniz yüklü bileşenlerle ile gelir. Navigasyon barları, açılır kapanır menüler, butonlar ve birçok tasarım öğelerinden istediğinizi kullanabilirsiniz. Bootstrap’in web sitesinden araç takımını kullanmadan önce bazı özellikleri seçmeniz ve yalnızca istediklerinizi yükleyip kullanmaya başlamanız mümkündür.

Dokümantasyon: Bootstrap’i keşfetmek gerekirseniz, web sitesinde bulunan ve her kod parçası için tanımlayıcı ve açıklayıcı içerikler sunan dokümanlarından yararlanabilirsiniz. Bu açıklamalara eklenen kodlar, yeni başlayan kullanıcılar için işini önemli bir şekilde kolaylaştırır.

Temalar: Bootstrap  geliştirilen web temaları  bir pazar haline dönüştürüldü. Geliştiriciler ve tasarımcılar tarafından tasarlanan Bootstrap tabanlı şablonları alıp doğrudan kendi projelerinizde kullanır ya da kendi projelerinizi diğer kullanıcılar için satışa sunabilirsiniz.


Etiketler: