C Sharp Nedir?

31-01-2023 15:48    49

 

 

C Sharp, Microsoft tarafından geliştirilen bir programlama dilidir. Programlama dilleri arasında en çok kullanılan C ve C++ ile etkileşimli şekilde geliştirilen ve modern bir kodlama stiline sahip olan C# ya da C Sharp birçok ortamda desteklenen Java dili ile de çok fazla benzerlikleri vardır.

C# her ne kadar önceleri C++ ve Visual Basic dillerindeki tutarsızlık ve oluşan problemler yüzünden gelişmekte olsa da şu anki stabilitesi sayesinde, bu iki programlama dilinin önde olan bir durumudur. Yazılımcıların en çok kullanılan dillerden birisi olan C#, sunduğu gelişmiş hata çözme (debugger) özelliği sayesinde de yazılımcıların işlerini kolay bir hale getirmektedir.

Ayrıca yazılımcılar tarafından oldukça çok tercih edildiği için de internette kaynak yani C# dersleri bir hayli fazladır.Bu nedenle yazılımı tercih edenlerin kolayca ulaşabileceği bir kaynak olmaktadır.

C# (C Sharp) ile Neler Yapılabilmektedir?

C# programlama dili ile hayalini kurduğunuz her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Zira tasarımda ve yazılımda hayallerin herhangi bir sınırı bulunmamaktadır.C# programlama dilini ancak birkaç temel başlıkta derlemek gerekirse C# diliyle; web uygulamaları, mobil uygulamalar, web servisleri uygulamaları, konsol uygulamaları, DLL yazma, windows form uygulamaları ve oyun tasarlama gibi birçok dallarda kodlama yapılır.

 

 


Etiketler: