İPhone kullanıcıların galeri uygulamasına Instagram benzeri yenilik

10-06-2022 20:30    75

iPhone kullanıcıların galerisine eklenen yeni güncellemeyle gelen özellik sayesinde fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşmadan fikir edinmeniz daha kolay olacak.

Instagram, günümüzün popüler olan sosyal medya platformları arasında. Özellikle  genç kullanıcılar tarafından yoğun ilgiye sahip platformda her gün milyonlarca fotoğraf, milyonlarca beğeni alıyor. Bazı özellikleriyle kullanım deneyimini kolaylaştıran platformun özelliği, Apple’a da ilham olmuş. iPhone telefonların galerisine gelen güncelleme sayesinde fotoğraflar Instagram'a benzetiliyor .

Güncelleme sayesinde paylaşmak istediğiniz fotoğraflar hakkında etrafınızdan eleştiri almak daha kolay. Yeni eklenen özelliği nasıl kolayca kullanabileceğinizi açıkladık.

iPhone'ların Galeri uygulamasına yeni güncelleme ile gelen özellik

Galeri uygulamasının yeni özelliği ile artık fotoğraflarınızı link ile paylaşmanız mümkün. Sosyal medya kullanıcıları tarafından görmesini istediğiniz fotoğrafları paylaşıp, kullanıcılar tarafından yorum ve beğeni alabiliyorsunuz. iCloud sayesinde bu özellik, fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşmadan çevrenizden yorumlar ve beğeni almanız mümkün.

Özelliğin kullanılabilmesi için yapılması gereken birkaç adım var:  
   1.Cihazınızın galeri uygulamasını girin
   2.Galerinizde ki albümler kısmına girin
   3.Uygulama tarafından paylaşılan albümler kısmına girip bir albüm oluşturunuz.
   4.Oluşturduğunuz albümden, beğeni ve yorum almak istediğiniz fotoğrafı aktif hale getirin.
   5.Paylaş butonuna tıklayarak fotoğrafın linkini iCloud kullanıcıları ile paylaşın.

Fotoğrafı açtığınızda Instagram’da ki gibi bir arayüz bizleri karşılıyor. Bu arayüz de fotoğrafı beğenebiliyor ve yorum yapılabiliyor. Eğer bir fotoğrafı paylaşmadan önce  bir gruptan fikir beyan etmek istiyorsanız bu özellik işinize yarayabilir. Fotoğrafı tek tek birileri ile paylaşmaktan daha kullanışlı olduğu söyleniliyor.

iPhone’da bu özellikten faydalanmak için yeni güncellemenin yüklü olduğundan emin olun. Eğer iPhone 6 gibi eski bir cihaz kullanıcısı iseniz bu özelliği kullanamamanız mümkündür.

 


Etiketler: