KOLAYLIKLA WEB TASARIMI YAPABİLECEĞİNİZ PROGRAMLAR

30-01-2023 14:11    51

Web tasarım programlarını  iki kategoride değerlendirilebiliriz.İlk kategori, bilgisayara yüklenen ve çevrimdışı çalışılabilen yazılımlar. İkincisi ise web tabanlı olan ve daha geniş şekilde hizmet verirken yazılım hakkında bilgi sahibi olmayan insanların dahi  web site kurabilmesini ve yönetebilmesini sağlayanlardır.

Web tasarım programları denildiği zaman aklımıza kodlama ve yazılım dilleri gelir ama herkes bu donanıma sahip olmayabilir.Gelişen teknoloji sayesinde olmak zorunda da değil. Artık CSS ya da JavaScript gibi dilleri bilmeden de web sitelerini tasarlayıp yönetmeniz mümkün. Bu yazımızda da En İyi Web Tasarım Programları başlığı altında herkesin kullanıp deneyimleyebileceği online araçlardan bahsedeceğiz.

En İyi Web Tasarım Programları

Tasarım dünyasında en çok kullanılan, maaliyeti düşük, kullanım açısından kolay online web tasarım programlarından işte seçtiklerimiz.

Weebly

E-ticaret sitesi oluşturmak isteyen fakat bahsettiğimiz gibi program dili hakkında bilgi sahibi olmayan insanların web tasarımı oluşturabilmesinde büyük kolaylık sağlayan tasarım programıdır.Sürükle bırak araçları sayesinde sizlere, kolaylıkla web tasarımı yapma hizmeti sunar.

Sadece tasarım aracı olmayıp aynı zamanda içerik yönetimi de olan bir programdır.Harika mağazalar oluşturup bu temaları mobil ekranda da düzgün şekilde çalışırken görebilirsiniz.

Wix

Yeni başlayanlar için kullanılabilecek en iyi web tasarım yazılımlarından biri diyebiliriz. Ücretsiz kullanılabilen bir sürümü de olduğu için çok fazla tercih edilen bir programdır. Yüzlerce şablon seçeneği vardır ama ücretsiz sürümün de 500 MB’lık bir depolama alanı varken aynı zamanda sınırlı bant genişliği mevcuttur.

Diğer online araçlar gibi Wix de sürükle bırak mantığıyla çalışan bir programdır.

WordPress

WordPress için Türkiye’de en yaygın kullanılan web tasarım ve içerik yönetim yazılımı diyebiliriz. Piyasadaki en eski online tool olması nedeniyle birçok hosting firmasıyla anlaşmalı olup  tek bir tıklamayla WordPress kurulumları yapabilir. WordPress günümüzdeki en kolay ve en güçlü blog ve web sitesi oluşturucusudur. Birçok şablon ve tema içerisinden istediğinizi seçip  kişiselleştirebilirsiniz.

 

Umarım bu bloğumuzda web tasarımı yapabilmeniz için seçtiğimiz kolay ve güçlü programları beğenip deneyimlersiniz.


Etiketler: