Pazar Yeri Entegrasyonu

01-10-2021 16:32    145

Marketplace statüsünde hizmet veren platformlar, genellikle popülariteden beslenirler. Özellikle satıcı sayısının yüksek olması pazaryerlerini güçlendirmektedir. Çünkü satıcı bolluğu hem ürün çeşitliliği hem de geniş bir müşteri havuzu anlamına gelir. Pazaryeri olma konusunda ulusal ve uluslararası anlamda ün yapmış bazı platformları incelemekte fayda vardır.

Pazaryeri entegrasyonu ise ürünlerini satmak için kullandığınız platformları birbirine bağlamak demektir. Özetlemek gerekirse, kullanılan farklı uygulamalar arasındaki iletişimi sağlayan ve veri alışverişi yapan yazılımların sunduğu hizmet olarak tanımlanabilir.

En Çok Bilinen Pazar Yeri Örnekleri 

Amazon

Amazon genellikle e-ticaret sektörünün mucidi olarak kabul görür. İlk e-ticaret sitesi örneklerinden biri olan Amazon, kendine has yöntemleri sayesinde dünyanın en büyük pazaryerlerinden biri hâline dönüştü. En çok ziyaretçi çeken pazaryerlerinden biri olması satıcılar, çok özel avantajlar sunması ise alıcılar için cazip gelen detaylardır.

Hepsiburada

Hepsiburada pazaryeri, Türkiye’nin en eski platformlarından biridir. 1998 yılından beri faaliyette olan site, Doğan Holding’in kurumsal bir girişimidir. Başta marketplace olarak hizmete açılan Hepsiburada, binlerce tedarikçiye ve milyonlarca kullanıcıya ulaştıktan sonra e-ticaret sitesi olarak da kendi adına hizmet vermeye başladı. Yani satıcılar arasında diğer e-ticaret girişimcileri ile birlikte Hepsiburada’nın kendisi de yer almaktadır.

Trendyol

Geçmişi çok eski olmayan Trendyol, kısa sürede ciddi anlamda büyüme kaydederek dikkatleri üzerine topladı ve popülaritesini artırdı. Özellikle giyim alanındaki e-ticaret boşluğunu doldurmak amacıyla 2010 yılında bireysel bir girişimle kurulan Trendyol pazaryeri, 20’den fazla ülkede hizmet vermektedir. E-ticaret girişimcilerini müşterileri ile buluşturan platform aynı zamanda kendi kargo hizmetine de sahiptir.

Etsy

Etsy, kategori ve ürün konusunda sınırlandırmalar uyguladığı için pek çok pazaryerinden daha farklıdır. Temel prensibi e-ihracata olanak tanımak olan platform, sadece 4 ana kategorideki ürünlerin satışına izin vermektedir. Uluslararası bir marketplace konumundadır ve fabrikasyon ürünler satan girişimcilere uygun değildir. El yapımı ve antika ürünler ile birlikte el yapımı ürünlerin yapımında kullanılan malzemelerin satışına izin verir. Ayrıca dijital ürünleri satmak da mümkündür.

AliExpress

Dünya genelinde en çok kullanılan pazaryerlerinden biri olan AliExpress, Alibaba Group tarafından, Çinli firmaların yurt dışına satış yapabilmesine olanak sağlamak amacıyla kurulmuştur. Fakat kısa sürede hızlı bir şekilde büyüyerek uluslararası bir platforma dönüşmüştür. AliExpress, piyasa değerinin altında fiyatlara satılan ürünlerin bulunduğu bir marketplace olarak ün kazanmıştır.

N11

N11 pazaryeri, Türkiye ve Güney Kore ortaklığı ile kurulmuş bir platformdur. Özellikle Türkiye’de ciddi bir kitlesi bulunmaktadır. Diğer pazaryerlerinde hizmet veren satıcıların büyük çoğunluğu N11 üzerinden de satış yapmaktadır. Tüketiciler tarafından en çok tercih edilen platformlardan biri olması ve yaygın reklam ağı kullanması sayesinde popülarite kazanmıştır. Klasik marketplace ile birlikte araç alım satımına ve market alışverişine de olanak tanımaktadır.

Biz Varol Yazılım olarak pazar yeri entegrasyonunda neler yapıyoruz;

Sizde pazar yeri hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler: