PHP Programlama Dili

16-06-2022 15:02    195

Rasmus Lerdorf tarafından 1995 yılında geliştirilen Php programlama dili, sunucu taraflı, geniş kullanımlı ve içerisine html içeren bir programdır. Php’nin geliştirilmesi, günümüzde halen Php kullanıcıları tarafından sürdürülmektedir.

Php, kendisini yorumlayan web sunucuları aracılığı ile sunar. Php özgür bir yazılım dilidir ve ücretsiz olarak kullanılmaktadır.

Php Programlama Dili Dünyaca Ünlü Web Siteleri Tarafından Kullanılmaktadır
Php, C++ programlama diline benzerliği ile tanınır, günümüzde birçok projede faaliyetini göstermektedir . Kolay öğrenilmesi ve geliştirilmesi sayesinde Facebook, Yahoo, Wikipedia dünyaca ünlü web siteleri tarafından da kullanılmaktadır.

Web projesinde hangi yazılım dilinin kullanılacağına karar verme aşamasında Php kafaları karıştıran bir programlama dili olmuştur. Bu  programlama dilinin en çok kullanılma nedenlerinden biri, php programlama dilini bilen yazılımcı sayısının çokluğundandır. Herhangi bir projeye başlarken, projenin geleceğinde ne gibi engeller ile karşılaşılacağını hesaplamak önemlidir. Bu yüzden, Php’nin iş gücün de böyle bir kolaylık sağlanılmaktadır. Hem daha fazla iş gücü sağlanılabilir hem de Php topluluğu tarafından devamlı yenilendiğinden, geleceğe katkı sağlar.

WordPress ve Php Programlama Dili
WordPress’de Php programlama dili ile yazılmış bir içerik yönetim sistemidir. Bu, WordPress kullanıcıları için oldukça önemlidir. Kullanıcıların Php’nin kolay kullanımı sayesinde, web siteleri için kendi eklentilerini veya temalarını uygulayabilirler. Bu nedenle web siteleri için sektörel baz da geliştirmeleri de kolaylıklasağlayabilirler.

Php Programlama Dili ve E-Ticaret Yazılımları
OpenCart, Magento ve PrestaShop gibi ücretsiz e-ticaret yazılımlarında da Php kullanılmaktadır. Ülkemizde de bu yazılımların geliştirmesini sağlayan oldukça fazla yazılımcılar var ve hepsi Php’nin kolay kullanımı devamlı yenilenmesini sağlıyorlar diyebiliriz.

Php, diğer gelişmiş programlama dillerine nazaran daha az gelişmiş bir programlama dili olduğu söylenilse de, Magento gibi güçlü altyapıya sahip bir e-ticaret sisteminin Php ile kullanılması, Php’nin istendiğinde ne kadar geliştirilebilir bir dil olduğu söylenilmekte.

Belirtmek gerekilirse, dünyanın en gelişmiş web sitelerinin altyapısında kullanılan Php programlama dili, gelişmiş projelerde kullanıldığında gözle görülür sonuçlar veren, esnek yapısı ile hayalleri zorlayabilecek yapıya sahip bir programlama dilidir. Gelişmişliği sayesinde , onu altyapı olarak sağlayan gelişmiş web sitelerinden kolaylıkla anlaşılabilir.

 


Etiketler: