Stok Takip Modülü Nedir

10-06-2022 15:44    146

Stok takibi yönetimi eldeki ürün veya verilerin geçmiş ve geleceğe dayalı takibinin yapılmasıyla yönetiminin sağlanmasıdır.Günümüz çağında neredeyse tüm  e-ticaret firmalarının bu konuyu ciddiye almamasına karşın hem hareketli bir kur yapısına sahip olmamız hem de karşımıza çıkan  gümrük sıkıntıları gibi nedenlerden dolayı stok takibinin yapılması konusunun çok önem taşıdığını bildirmek oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur . Ülkemiz ham madde ve bir işleme gerek olmaksızın doğrudan doğruya tüketilebilecek ürün bakımından birçok üründe dışa bağımlıdır. Bu sebeple dün  cüzi bir ücretle satın alabildiğiniz bir ürünü sonraki zamanlarda karşılaşılabilecek bir döviz dalgası sebebiyle fıyatı artabilecek, bu durum ürün maliyetinin aniden  % 20 oranında artış yaşamasına sebep olacaktır . Yaşanan maliyet artışı ürün ücretlendirilmesine en kısa zamanda  yansıtılamadığında ise mevcut süreç  dahilinde  gerçekleşen her alışveriş aslına bakıldığında  zarar ediyor olduğunuzu gösterir.

Stok Takibi Nasıl Yapılmalıdır

Stok takibini en iyi şekilde  yapmanın en çok tercih edilmei gereken yöntemi  bu iş için hazırlanmış programlara başvurmaktır. Mevcut zamanda çoğu muhasebe için kullanılan programlar stok takip modülüne de sahiptir. Bu programlar kullanıldığı takdirde  bir ürünün satışı yapıldığında anında faturası hazırlanıp kesilir ardından otomatik olarak stoktan düşüşü sağlanır. Böylelikle deponuzda bulunan ürün miktarının kontrolünü ekranınızdan yapabilir, ihtiyaçlarınız hakkında erken bilgi sahibi olup bir adım daha öne geçebilme imkanınız olur.

Stok Takibinin Yapılmasının Önemi Nedir

Başarılı bir  işletmenin oluşması kendi içerisinde kurulmuş düzenin doğru bir şekilde işlemesi ile başlar. Normal ve e-ticaret işletmelerinin düzenli bir iş alanına sahip olması ve  sorunsuz bir şekilde trafiği sağlayabilmesi gerekir. İşletmenin kurulamsı kolaydır fakat sıkıntısız bir işletme kurmak sanıldığının aksine hiç kolay değildir. Günümüz zamanında işletmeler öncelikle pazarlamaya önem vererek ürün satışını arttırmaya odaklanmış olsalar bile kullanıcılar ile yaşanabilecek stok sorunları işletmenin gördüğü ilginin çok kısa bir süre içerisinde bozulmasına sebep olabilir. Bu nedenle doğru bir şekilde yönetilen stok yönetimi ve de profesyonel olarak yürütülen halkla ilişkiler kurumları pazarlamayla eşit düzeyde önem taşır. Stok yönetimi aynı zamanda enflasyona oranla avantajlı olabilmenizi ve ürün başına maliyetin azalmasına sebep olur. Bu da rakip firmalardan daha uygun fiyat verebilmeniz demek oluyor.


Etiketler: