Hosting Nedir?

28-09-2021 17:55    159

Bilgisayarlarda verilerinizi saklamak için belli bir depolama alanına ihtiyaç duyarsınız. Bu durum web sitesi kurulumunda da geçerlidir. Web sayfanızda yer alan doküman ve benzeri dosyaların depolanması için sizlere 7/24 hizmet veren bir alana ihtiyaç duyarsınız. Buna da teknik literatürde "sunucu" adı verilir.

Hosting, kişi ya da kurumlara ait olan web sitelerinin kesintisiz şekilde hizmet vermesine imkân sağlayan bir sistemdir. Bu hizmet vasıtası ile web sitesine veri girişi gerçekleştirilir, domain tanımlamaları sağlanır ve web sitesi yayına hazır hale gelir. Hosting hizmetinin diğer adı da "barındırma" hizmetidir. Alacağınız hosting hizmeti sayesinde web sitenize ait dosyaları güvenli bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Böylece bireyler web sitenize günün her saatinde ulaşabilirler.

Hosting Kullanım Amacı Nedir?

Web sitesi sahipleri, web sitelerine her zaman ulaşılabilmesini istiyorsa, öncelikle hosting hizmetinden yararlanmalıdır. Örnek vermek gerekirse; internet üzerinde satış yapan e-ticaret platformları, blog sayfası sahipleri ya da forum sitelerinin tamamında hosting desteği bulunur.

Hosting hizmeti, birçok özelliği bünyesinde barındırır. Sayfanın hızlı şekilde yüklenmesi, sayfadaki içeriklerin kopyalanmaması ve çeşitli güvenlik tedbirleri, bu barındırma hizmetlerinin sağladığı avantajlar arasında sayılabilir. Kaliteli bir hosting hizmetinden yararlanmanız, sistemdeki veri kayıplarının da önüne geçmenizi sağlayarak size güvenli bir platformda hizmet vermenizi sağlar.

 

Hosting Seçenekleri Nelerdir?

Web sitenizin ne amaçla kurulduğuna göre alacağınız hosting hizmetinde de belli farklılıklar olur. Her projenin ya da web sitesinin ihtiyacı farklıdır. Bu kapsamda geliştirilmiş birçok hosting seçeneği vardır.

Kişisel blog siteleri için paylaşımlı bir hosting hizmetine ihtiyaç duyulurken, e-ticaret platformları için bulut sunucu sistemi daha önceliklidir. Bunun yanında web siteniz WordPress tabanlı ise WordPress hosting hizmetini tercih etmeniz, web sitenizin işlevsel olması açısından çok daha mantıklı olacaktır. Dilerseniz şimdi size en çok kullanılan 3 farklı hosting seçeneği ile ilgili bilgi verelim.

 

WordPress Hosting

Dünyada en fazla tercih edilen web sitesi inşa alanı WordPress'tir. Bu kapsamda bir web sitesine sahipseniz WordPress hosting hizmetinden yararlanmanız çok daha mantıklı olacaktır. Söz konusu hosting hizmeti WordPress'e özel olarak geliştirilmiştir. Bu sebeple web siteniz ile %100 uyum sağlar. Kullanacağınız bu hizmet ile web sitenizi sorunsuz şekilde yayına alabilir, sitenizin her zaman ulaşılabilir olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Linux Hosting

Linux hosting hizmeti, özellikle Python, PHP ya da MySQL gibi sistemlerle tasarlanmış web siteleri için verimli bir ortam sağlar. Bu sayede sayfanız çok hızlı yüklenir, veritabanı kontrol mekanizması sağlanabilir ve %100 uygulama uyumluluğu elde edebilirsiniz. Dijital dünyada faaliyet gösteren açık kaynak tabanına sahip olan binlerce web uygulaması bulunur. Bu uygulamalardan yararlanarak Linux hosting hizmetinden verim elde edebilirsiniz.

 

Windows Hosting

Microsoft tarafından geliştirilmiş olan yazılım araçları, kolay olmasının yanında esnek bir yapıya da sahiptir. Söz konusu teknolojilerin sağlıklı şekilde faaliyet göstermesi için bu yapıyı destekleyen bir barındırma hizmetine ihtiyaç vardır. Bu da Windows Hosting hizmeti ile sağlıklı şekilde sağlanabilir. Ayrıca, kesintisiz ve hızlı hizmet desteği için biçilmiş kaftandır.

 


Etiketler: