Meta Reklam Hedefleme Kategorilerine Düzenleme Getirecek

12-11-2021 17:56    103

Meta, reklam konusunda önemli bir düzenleme getiriyor. Bundan sonra belli başlı konulara reklam hedeflemesi yapılamayacak.

Meta, kullanıcıların işine yarayacak yeni bir düzenleme getiriyor. Duyurulduğu günden bu yana merak konusu olan şirket, reklam hedefleme kategorilerinde belli başlı değişiklikler yapacak. Özellikle reklam verenlerin, düzenlemelerden memnun olmayacağı tahmin ediliyor.

Şirket, 2022‘den itibaren reklamları, değerlendirmeye göre yayınlayacak. Gelen bilgilere göre platformlar bundan sonra kullanıcılara daha hassas davranacak. Meta‘nın reklam departmanının en yetkili ismi Graham Mudd da konuyla alakalı detaylı açıklamalarda bulundu.

Meta reklam konusunda hassasiyet getiriyor

Reklam hassasiyeti konusunda aldıkları kararın arkasında olduklarını belirten Graham Mudd, sürecin kolay olmadığını belirtti.

Toplumsal ayrıştırmanın da önüne geçmek isteyen Meta, geçmişte Facebook’un başına gelenler nedeniyle de bir nevi tecrübeli. 2017 yılında bazı hedeflemeler yüzünden başı dertte olan platform, bu durumların da bir daha yaşanmamasını istiyor.

Şirket ilk etapta hedeflemenin kaldırılacağı kategorileri de belirledi. Buna göre Meta, cinsellik, politika, ırk veya etkin köken, din ve hatta sağlık gibi önemli konularda reklam hedeflemelerini iptal edecek. Böylelikle platformlar arasında ve içinde huzursuzluk yaratılmasının da önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca bu yeniliğin yanı sıra kullanıcılara, reklam konusunda da gelişmiş yetkiler verilecek. Özellikle kilo kaybı ve kumar odaklı içeriklerin engellenmesinin önü de açılacak.

Her ne kadar bu durum reklam verenler için kötü gözükse de, Meta yardımlarını kesmeyecek. Özellikle küçük işletmelere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara birçok önemli araç sunulacak. Bu sayede toplulukların ve şirketlerin, zarara uğratılmaması planlanıyor. Ocak 2022‘de yürürlüğe girecek değişimin ardından, tarafların gelirlerinde ve ziyaretçilerinde nasıl değişiklikler olacağını öğrenmiş olacağız.


Etiketler: