Yeni Nesil Domain Uzantıları

13-11-2021 17:30    129

Com uzantısı ile tek kelimelik veya iki kelimelik bir domain alabilmek giderek zorlaştığından, yeni nesil domain uzantıları hakkında bilgilenmeye ihtiyacınız olabilir!

Com ve net uzantıları ile alınabilecek alan adlarının sayısının azalmaya başlaması, yeni uzantıların kullanılmasını ve yenilikçi web adreslerinin yaygınlaşmasını sağlamıştır.

Yeni nesil domain uzantılarını içeren bir alan adının; bir çırpıda sitenizin ne ile ilgili olduğunu özetleyebilme potansiyeli oldukça yüksektir.

.tech, .ist, .istanbul, .space, .yoga, pizza, .cafe .art, .store.design gibi yeni ve yaratıcı uzantıların, rakiplerinin arasından sıyrılmak isteyen kişisel ve kurumsal web siteleri için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca almak istediğiniz alan adının .com ile biten versiyonu alınmış olsa da, sektörünüze uygun yeni nesil bir uzantı sayesinde aklınızdan geçen alan adına alternatif aramak zorunda kalmazsınız.

Yeni Uzantılar SEO için Avantajlı mı?

Yeni domain uzantılarının SEO çalışmalarına olumsuz bir etkisi yoktur! Hatta bir Google sitesi olan Alphabet’in de abc.xyz domain’ini kullanarak yeni uzantıları desteklemesi, web sitesi sahipleri için cesaret vericidir.

 


Etiketler: